Deze blogpost ist verboten!

Door Danny op vrijdag 11 december 2009 07:41 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 4.808

Je kunt de nieuwste films, series en muziekalbums gratis downloaden van usenet, via p2p, via torrents en op nog vele andere manieren.

Daar; het is gezegd. En als het aan zakkenvuller beroepsmongool Tim Kuik ligt is bovenstaande zin binnenkort voldoende om door een arrestatieteam van je bed te worden gelicht.

Het vrije woord is al een tijdje haar betekenis aan het verliezen, doordat er vanuit de overheid steeds meer beperkingen worden opgelegd aan wat we wel en niet mogen zeggen, maar wat Brein nu wil slaat werkelijk alles. Praten over illegaal downloaden van films en muziek zou verboden moeten worden, of dat zelfs al zijn. Wat de copulatie!?

Zelfs al zou downloaden van muziek en films op zich al verboden zijn in Nederland - wat het niet is - dan nog zou een verbod erover te spreken complete onzin zijn. Als ik zeg 'bij de AH kun je gratis koekjes jatten' is dat niet verboden. Als ik zeg 'die niet-op-slot-staande fiets die daar staat kun je zo meenemen' is dat niet verboden. Maar volgens Brein zou ik strafbaar zijn als ik '2012 [2009] DVDRip[Eng] - NeDiVx' hier plaats?

Zijn we werkelijk op het punt aangekomen waar copyright belangrijker zijn dan burgervrijheden en zelfs de grondwet? Waren we dat punt misschien al gepasseerd toen de rechter Brein in het gelijk stelde en The Pirate Bay verbood of gaat het in dat verhaal pas op als Brein met succes bij de rechter afdwingt dat ISP's actief censuur moeten gaan toepassen om TPB te blokkeren?

Wat ik in ieder geval zeker weet is dat Tim Kuik er hele enge ideeën op nahoudt, en dat tot nu toe rechters maar wat graag meegaan in zijn denkwijze, al dan niet gevoedt door een zak geld vanuit de entertainmentindustrie.

Ow, ik ben vriend van FTD. Heb 50 euro gedoneerd en hoop dat ze Brein alle hoeken van de rechtbank laten zien.

De eerste...

Door Danny op woensdag 9 december 2009 11:47 - Reacties (52)
Categorie: -, Views: 4.983

Wow,

Zit ik een beetje rond te klikken, blijkt opeens dat ik 5000 karmapunten heb (jippie! snap nog steeds niet waar die dingen vandaan komen) en ik een tweakblog mag aanmaken. Nou ja, dat doen we dan maar.
Why the fuck not he.

Misschien dat ik hier weleens wat ga tikken. Misschien ook niet. We zien wel. Voor nu kun je m'n review lezen over de Nikon D3s. Verder heb ik ook een Twitter account en een flickr en ben ik oprichter/eigenaar van FOK.nl.

Dus...