Deze blogpost ist verboten!

Door Danny op vrijdag 11 december 2009 07:41 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 4.737

Je kunt de nieuwste films, series en muziekalbums gratis downloaden van usenet, via p2p, via torrents en op nog vele andere manieren.

Daar; het is gezegd. En als het aan zakkenvuller beroepsmongool Tim Kuik ligt is bovenstaande zin binnenkort voldoende om door een arrestatieteam van je bed te worden gelicht.

Het vrije woord is al een tijdje haar betekenis aan het verliezen, doordat er vanuit de overheid steeds meer beperkingen worden opgelegd aan wat we wel en niet mogen zeggen, maar wat Brein nu wil slaat werkelijk alles. Praten over illegaal downloaden van films en muziek zou verboden moeten worden, of dat zelfs al zijn. Wat de copulatie!?

Zelfs al zou downloaden van muziek en films op zich al verboden zijn in Nederland - wat het niet is - dan nog zou een verbod erover te spreken complete onzin zijn. Als ik zeg 'bij de AH kun je gratis koekjes jatten' is dat niet verboden. Als ik zeg 'die niet-op-slot-staande fiets die daar staat kun je zo meenemen' is dat niet verboden. Maar volgens Brein zou ik strafbaar zijn als ik '2012 [2009] DVDRip[Eng] - NeDiVx' hier plaats?

Zijn we werkelijk op het punt aangekomen waar copyright belangrijker zijn dan burgervrijheden en zelfs de grondwet? Waren we dat punt misschien al gepasseerd toen de rechter Brein in het gelijk stelde en The Pirate Bay verbood of gaat het in dat verhaal pas op als Brein met succes bij de rechter afdwingt dat ISP's actief censuur moeten gaan toepassen om TPB te blokkeren?

Wat ik in ieder geval zeker weet is dat Tim Kuik er hele enge ideeŽn op nahoudt, en dat tot nu toe rechters maar wat graag meegaan in zijn denkwijze, al dan niet gevoedt door een zak geld vanuit de entertainmentindustrie.

Ow, ik ben vriend van FTD. Heb 50 euro gedoneerd en hoop dat ze Brein alle hoeken van de rechtbank laten zien.

Volgende: De eerste... 12-'09 De eerste...

Reacties


Door Tweakers user HotFix, vrijdag 11 december 2009 07:58

Gelijk heb je, Brein, een privť-onderneming en zogenaamde belangenbehartiger van de (nederlandse) amusementsindustrie gaat te ver. Ik wist tot de eerste uitspraak niet dat je als gewoon bedrijf iets kon afdwingen van de massa.

Do want 'you wouldn't download a car' t-shirt :+

Door Tweakers user DarkNeogen, vrijdag 11 december 2009 08:06

Ik ben ook vriend van FTD (iets minder bijdrage maar goed), en ik ben het met je eens Danny. Ik hoop dat Brein eindelijk eens gruwelijk hard wordt teruggefloten.
Ben deze hele situatie met mensen vervolgen (Amerika) om een simpel iets als een MP3 bestandje echt meer dan kotsbeu. Stelletje mongolen daar in die auteursrechtenlobbies.

P.S. Controleert iemand uberhaupt Brein medewerk(st)ers wel? Zou prachtig zijn als we daar ooit eens een krantenartikel over zouden zien.

Door Tweakers user Tim_bots, vrijdag 11 december 2009 08:37

@DarkNeogen Misschien een idee voor Peter R de Vries, undercover in NL, kassa, zembla, enz... ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 december 2009 08:37]


Door Tweakers user ScytheNL, vrijdag 11 december 2009 08:56

:o SHREEEK!
Een blogpost met inhoud Danny? Das ist verboten dat weet je toch :+
Ten tweede zou ik je sowieso op laten sluiten als je al wou gaan linken naar 2012, voor slechte smaak en het aanzetten tot nog meer van hetzelfde type smaak bij anderen.
Ten derde is het begin van de dictatuur al een aantal jaar geleden geweest. Dhr. Kuik duwt het balletje alleen wat harder door. Maakt 'm niet minder een hufterige zakkenvuller met alleen oog voor z'n eigen reputatie ipv het geld te distributeren naar de rechtmatige eigenaars.

Even ter verduidelijking; Het laatste nummer wat ik ged/l heb is geweest in wat, 2007, van een totaal aan 1.30 uur aan muziek van nummers waarvan toendertijd ook al geen cd's meer van te vinden waren...
De laatste film die ik ged/l heb is geweest in mwah, hetzelfde of een jaar eerder (Tokyo drift)..
Ben geen lid van enig Usenet, en Limewire is de laatste keer opgestart om een spel binnen te halen wat ik al had liggen maar waarvan de dvd vergaard was..
Ik heb iig geen belang bij die hele d/l vrijheid discussie maar het T. Kuik totalitaire regime over multimedia is sowieso iets wat me totaal niet aan staat.
Ik keur het massale d/l ook niet goed want als je het zo nodig moet hebben kun je er handig voor dokken en is het te duur dan wacht je maar een tijdje tot het in de budgetbak ligt o.i.d. maar het onderwerp van je blog zet me aan tot vrees en haat.

Het hele jammere eraan is dat 90 % van de Nederlanders passief op hun buik rollen en zich laten nemen door hetgeen wat politiek heet. Iedereen heeft wat te klagen maar niemand doet er iets mee.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 december 2009 08:56]


Door Tweakers user YopY, vrijdag 11 december 2009 08:56

Zou het verbieden om te zeggen 'Op thepiratebay kun je de single van Rienus nu downloaden' niet gewoon inbreuk op het recht op vrijheid van meningsuiting zijn? Of moet je dit herfraseren tot 'ik vind dat je op thepiratebay dat-en-dat kunt downloaden'?


Zou overigens wel grappig zijn - die van de VVN (een organisatie die overigens wel goed bezig is, die adviseert alleen, gaat geen mensen of organisaties aanklagen voor zover ik weet) is ook opgestapt nadat Peter R hem betrapte op het overtreden van de maximumsnelheid in een woonwijk (en dergelijke).

Door Tweakers user Danny, vrijdag 11 december 2009 09:09

Zou het verbieden om te zeggen 'Op thepiratebay kun je de single van Rienus nu downloaden' niet gewoon inbreuk op het recht op vrijheid van meningsuiting zijn?
Aangezien je op the Pirate Bay helemaal niets kunt en kon downloaden behalve een torrentbestandje zou het in ieder geval een niet kloppende bewering zijn. Maar ik snap de strekking en volgens Tim Kuik zou je dan strafbaar zijn. En volgens Tim Kuik en de entertainment industrie zou je dat op belachelijk hoge boetes komen te staan waar je van je levensdagen niet meer vanaf komt.
De straffen die men wil op downloaden zouden gelijkgesteld worden aan de straffen die er zijn voor uploaden en gek genoeg zijn die straffen al buitenproportioneel als je het vergelijkt met ťchte criminaliteit, zoals geweldsdelicten, overvallen, sexueel misbruik etc.

Door Tweakers user sanderev66, vrijdag 11 december 2009 09:12

Idd het is gewoon persvrijheid danwel vrijheids van meningsuiting waar Tim Kuik nu tegen aan het strijden is. Het wordt tijd dat HIJ aangeklaagd wordt wegens "schending van de mensenrechten". En dan moeten we geheel brein maar verbieden en tegen de mediamaffia zeggen dat ze zelf maar, naar de wet, (illegale) verspreiding van hun materiaal voorkomen.

Door Tweakers user Napsju, vrijdag 11 december 2009 09:12

Hť! Psssst.... Als je geen kaartje koopt en ook niet gecontroleerd wordt kun je gratis met de trein!!

Door Tweakers user link0007, vrijdag 11 december 2009 09:27

Als je labello (of een dunne laag vaseline) op je strippenkaart smeert, dan kan je de stempels er weer afvegen!

Ben ik nu ook illegaal bezig? 8)7 Nee, daar is geen regel voor.

Maar dit volgende mag dus dalijk niet meer:

aXXo uploadt veel films op TPB, en zijn rip "Wall-E[2008]DvDrip-aXXo" was heel erg goed.

Door Tweakers user zkiwi, vrijdag 11 december 2009 09:41

[qoute]Als ik zeg 'bij de AH kun je gratis koekjes jatten' is dat niet verboden.[/qoute]

Als het aan brein ligt is de AH strafbaar omdat ze het mogelijk maken gratis koejes te stelen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 december 2009 09:41]


Door Tweakers user qless, vrijdag 11 december 2009 09:53

Zolang ik nog bij elke gekochte dvd/bluray verplicht een "downloaden is diefstal" clip voor mijn neus krijg (he hallo daar ik heb hem al gekocht!) en op de gedownloade versies niet zou iemand ze eigenlijk een klacht moeten aandoen wegens laster

Door Tweakers user Omega007, vrijdag 11 december 2009 09:58

Zou "84f8787dc68952631f7d28e4f05b4dafc69f6001" ook illegaal zijn om te zeggen?

Door wie-is-dit-toch, vrijdag 11 december 2009 10:19

Jongens, voortaan gaan we allemaal alle warezlinks met Base64 coderen! :+
Dan kan BREIN ons niets meer verwijten.

Vervolgens installeren we een URL-decoder-plugin in Firefox en there you go! }:O

Door alweer-dat-figuur, vrijdag 11 december 2009 10:25

* iemand trapt af!

aHR0cDovL3RoZXBpcmF0ZWJheS5vcmcvdG9ycmVudC81MjAxNzU0L1dpbmRvd3NfN19VbHRpbWF0
ZV8oQWN0aXZhdGVkX2FuZF9URVNURURfKQ==

aHR0cDovL3RoZXBpcmF0ZWJheS5vcmcvdG9ycmVudC81MTk2NjU2LzIwMTJfKDIwMDkpX1I1X05M
X1N1YnNfTkxULVJlbGVhc2VfKERpdlgp

:Y)

(kon het niet laten 8)7 )

Door Tweakers user 238498, vrijdag 11 december 2009 10:35

[qoute]Als ik zeg 'bij de AH kun je gratis koekjes jatten' is dat niet verboden.[/qoute]
Waarom zou je gratis koekjes gaan pikken? :+

Door wie-is-dit-toch, vrijdag 11 december 2009 10:37

Het bestaat ook nog is zie ik net :X
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/6559

Door Tweakers user Peter 1981, vrijdag 11 december 2009 10:52

Ik snap wel dat je een beetje wilt provoceren, maar de link naar Duitsland leggen (d.m.v. de titel) vind ik toch wat ver gaan. Zoals al eerder is aangegeven is het een private onderneming en die mag net zoveel roepen als ieder persoon.

Zolang de overheid hier niet in mee gaat (en dat gaan ze niet getuige de recente discussies over downloaden) is het wat mij betreft oneerlijk hier een link te leggen met Duitsland. Je probeert nu eigenlijk een verwijt jegens de regering te maken, terwijl deze niets met de zaak te maken heeft (zij hebben zelfs niets met de rechter te maken daar er een scheiding van machten is).

In plaats van een verkapt verwijt te maken jegens de regering zou je in principe al je pijlen moeten richten op de private stichting Brein welke veel roept. De vraag is natuurlijk of dit de rechter beinvloed en of je (zoals uit het bericht van Engelfriet van gisteren blijkt) inderdaad zo weinig vertrouwen moet hebben in de Nederlandse rechters. Dat is eigenlijk de discussie die je moet voeren. Je kunt namelijk wel beweren dat wat jij vindt onder de vrijheid van meningsuiting valt, maar van diezelfde vrijheid mag Brein ook gebruik maken.

In principe kan Brein dus roepen wat ze wil. Het is mogelijk dat mensen zich daar aan storen, maar zolang de wet en het recht nog niet aangeeft dat downloaden illegaal is dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit. In plaats van je te storen aan de uitspraken van Brein zou je wat mij betreft meer moeten kijken naar de handelswijze en de invloed die Brein heeft. Het moet daarbij natuurlijk voorkomen worden dat de iinvloed van Brein te groot wordt aangezien het geen overheidsorgaan is.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 11 december 2009 11:40

Zijn we werkelijk op het punt aangekomen waar copyright belangrijker zijn dan burgervrijheden en zelfs de grondwet? Waren we dat punt misschien al gepasseerd toen de rechter Brein in het gelijk stelde en The Pirate Bay verbood of gaat het in dat verhaal pas op als Brein met succes bij de rechter afdwingt dat ISP's actief censuur moeten gaan toepassen om TPB te blokkeren?
Soms moet je straffe uitspraken doen om elkaar uiteindelijk in het midden te treffen. Alleen durft de heer Kuik wel eens de verkeerde uitspraken doen.

Copyright (en verder ook patenten) zijn een belangrijk iets, nog meer vandaag met het internet dan in het verleden. Maar men moet op zoek gaan naar een goede balans tussen de rechten van de auteur (of bedenker) en die van de gebruiker. Er moet een wederzijds respect ontstaan daar waar dit vandaag aan beide kanten ontbreekt.

Het verhaal van TPB heeft imho weinig te maken met het beperken van onze eigen rechten. TPB is opgezet met 1 doel : eenvoudig zoeken (en in het verleden ook tracken) van torrents, in de eerste plaats de meest populaire (aangezien alles zonder controle gebeurde). Of .torrents illegaal zijn op zich is een moeilijke discussie, maar niemand kan ontkennen dat TPB het downloaden faciliteerde, zonder TPB (of vergelijkbare sites) waren .torrents vandaag veel minder populair. En met deze veroordeling zijn geen rechten ontnomen. Iedereen, ook de veroordeelden, hebben nog altijd het recht om hun mening over wat dan ook kenbaar te maken.

En dan nog dit : Alicia Keys heeft haar nieuwste album online gezet, gratis en voor niets.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 december 2009 11:40]


Door Tweakers user wheez50, vrijdag 11 december 2009 12:04

Voor een paar notoire criminelen hier: zwartrijden is gratis, maar als je gecontroleerd wordt, is het nog steeds veel geld/moeilijkheden. Koekjes van de albert hein (uit het schap en niet bij het bordje gratis) levert je bij snappen iets extras op: een strafblad. Maar als ik nu van usenet de nummer1 van de top40 download, is dat *legaal*. Als in verder geen consequenties. Daar zit een verschil in.

Wat mr kuyk wil is dat downloaden gelijk staat aan zware misdaad. Je krijgt geen boete als je op een forum zegt dat je zwart hebt gereden. En albert hein zal boos zijn, maar zeggen dat je een pak koekjes hebt gestolen op een ander forum is niet echt heel erg. Maar brein staat voor een andere aanpak: van nu legaal naar straks zware misdaad.

Door Tweakers user scenix_, vrijdag 11 december 2009 12:13

Of posten in Binary... is alleen een beetje "langdradig" allemaal.

0101010001110111011001010110000101101011
011001010111001001110011001011100110111
001100101011101000010000001000100011001
010010000001100100011011110111011101101
110011011000110111101100001011001000110
100101101110011001110111001101101001011
101000110010100111111

ff achter elkaar plakken (enters verwijderen) en in een binary decoder pleuren:

http://www.roubaixinterac...ersion/Binary_To_Text.asp

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 december 2009 12:15]


Door Tweakers user DonJunior, vrijdag 11 december 2009 12:16

Heerlijke blog... kan niets beters zeggen!

Door Tweakers user bonus, vrijdag 11 december 2009 12:40

Maar wel nog steeds een toeslag blijven heffen op blanco media, want daar verdienen ze ook de wereld aan. Tenslotte moet al die illegale content ergerns op vast gelegd worden.
Brein, de naam alleen al. Brein-loos vind ik meer passen...

Door Tweakers user MAX3400, zaterdag 12 december 2009 10:07

http://torrentfreak.com/d...box-office-record-091211/

Hoop dat iemand dat eens laat lezen aan de rechtbanken in de wereld. Betekent natuurlijk dat we maar direct illegale downloads mogen/kunnen goedpraten maar echt grote schade lijden de filmbonzen dus niet.

Door Tweakers user GoldenBatt, zondag 13 december 2009 19:14

Bender's Anti-Piracy Warning:
http://www.youtube.com/watch?v=OWPfcEOr2Yg&fmt=18

Geniaal filmpje,

Verder is Brein natuurlijk een grote onzin organisatie. Tuurijk, aan de ene kant, downloaden mag niet, artiest moet ook betaalt worden voor zijn werk. Maar die artiest kan t ook echt wel doen met een Ferrari minder in de garage, en een logeer kamer minder in hun huis. Prijzen die ze voor een films en muziek vragen vindt ik nog steeds aan de hoge kant, Al helemaal blu-rays, gekken werk.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 december 2009 19:15]


Door Tweakers user alt-92, maandag 14 december 2009 12:18

...

Je hebt hier zelfs een heel eigen site voor opgericht ooit.
Moet dit nou perse hier?

Door Tweakers user Danny, maandag 14 december 2009 15:23

Moet dit nou perse hier?
Ja. En nu speciaal om jou te pesten :Y

Door Tweakers user Obscure, dinsdag 5 januari 2010 12:32

@ nossio
[qoute]Als ik zeg 'bij de AH kun je gratis koekjes jatten' is dat niet verboden.[/qoute]
Waarom zou je gratis koekjes gaan pikken?

nou simpel , omdat het kan 8)7

[ontopic]
maarja ze kunnen het verbieden maarja als je het verbied komt er meer vraag naar :p

Door Geisa, maandag 19 augustus 2013 04:34

I model. I been modeling since I was 17 years old and I am now 19. about to turn 20 in april. When I first srteatd modeling It was alot of scam artist out there that wanted you to pay a fee hundrends and hundrends of dollars . do not pay anyone money to model . But first thing first you have to get a portfolio thats the most important thing. Get head shots and full body shot, glam, beauty etc. what state do you live in i can give you names and numbers of modeling agencies where you can send your portfolios.

Door Tweakers user Danny, maandag 19 augustus 2013 07:21

Geisa schreef op maandag 19 augustus 2013 @ 04:34:
I model. I been modeling since I was 17 years old and I am now 19. about to turn 20 in april. When I first srteatd modeling It was alot of scam artist out there that wanted you to pay a fee hundrends and hundrends of dollars . do not pay anyone money to model . But first thing first you have to get a portfolio thats the most important thing. Get head shots and full body shot, glam, beauty etc. what state do you live in i can give you names and numbers of modeling agencies where you can send your portfolios.
ok, wtf?

Reageren is niet meer mogelijk